En Akıllı Yapay Zeka Modeli: Gemini 2.5

1744238918355.png

Herkese selam,

Bir süredir Google'ın yapay zeka modeli Gemini'nin, geliştirilen 2.5 Pro sürümünü aktif olarak kullanıyorum ve edindiğim tecrübelerden o kadar memnun kaldım ki, bunu sizlerle de paylaşmak istedim. Belki aranızda merak edenler veya denemek isteyenler vardır diye düşündüm.

Açıkçası Gemini 2.5 ile çalışmak benim için oldukça keyifli ve verimli oldu. Özellikle şu konularda beni çok etkiledi:
  1. Daha İyi Akıl Yürütme: Karmaşık sorunları çözmede, farklı fikirleri bağlamada ve daha nüanslı cevaplar üretmede gerçekten başarılı. Standart modellere göre farkı hissediyorsunuz.
  2. Geniş Bağlam Penceresi: Çok daha uzun metinleri veya önceki konuşmaları hatırlayıp analiz edebiliyor. Bu, özellikle uzun soluklu projelerde veya detaylı analizlerde büyük kolaylık sağlıyor.
  3. Gelişmiş Yaratıcılık: Fikir üretme, farklı yazı stilleri deneme veya kod yazma gibi konularda daha yetenekli ve işbirlikçi.
  4. Karmaşık Görevlerde Başarı: Çok adımlı talimatları anlama, veri analizi yapma veya detaylı planlama gibi zorlayıcı görevlerin altından kalkabiliyor.
ChatGPT'nin ücretsiz sürümüyle karşılaştıracak olursam, karmaşık konularda ve kodlamada Gemini asla takılmadan sonuca ulaştırabildiği için açık ara önde diyebilirim. Kullandıktan sonra demek istediğimi anlayacaksınız.

Ücretsiz Deneme & Avantajlar:

İşin güzel tarafı, Gemini'nin bu gelişmiş yeteneklerini ücretsiz olarak deneyimleyebilirsiniz! Google Gemini sitesinden Advanced sürümünü 1 ay ücretsiz olarak alabilirsiniz. Üstelik Google One özellikleriyle (2 TB depolama) birlikte geliyor.

Kısacası, eğer günlük işlerinizde, araştırma ve geliştirmelerinizde veya sadece meraktan sorduğunuz sorularda size yardımcı olacak güçlü, hızlı ve anlayışlı bir yapay zeka arıyorsanız, Gemini 2.5 sürümünü gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Benim işlerimi oldukça kolaylaştırdı ve verimliliğimi artırdı. Ücretsiz olarak erişilebilir olması ve sunduğu avantajlar gerçekten denemeye değer.

Sizler de Gemini veya diğer yapay zeka araçlarını kullanıyor musunuz?
Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

İyi forumlar!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar