Bizimle bağlantı kurun

Merhaba, ne arıyorsunuz?

Haber

Activision, Roblox ve Epic Games’e Karşı Açılan Oyun Bağımlılığı Davaları Reddedildi

Fortnite Chapter 4 Season 2 Battle Pass

Geçtiğimiz günlerde oyun endüstrisindeki en büyük şirketlerden bazılarına dava açılmıştı. Davaların açıldığı yerler sırasıyla Arkansas ve Ohio. Ancak davacı, oyun bağımlılığıyla ilgili iki davayı gönüllü olarak reddetti.

Davalar Epic, Activision Blizzard, Take Two Interactive, Rockstar Games, Roblox, Microsoft ve Sony gibi şirketlere karşı açıldı. Bu davalara ilişkin kayıtları Game File inceledi. Fakat sitede üyelik açtırmadığınız sürece kayıtlara erişim mümkün değil.

İlgili şirketleri temsil eden avukatlar, savunmalarında Birinci Değişiklik korumalarını kullandı. Davacıların, davalar yerine tahkimi zorunlu kılan kullanıcı sözleşmelerine bağlı olması gerektiğini savundular.

Reklam. Okumaya devam etmek için kaydırın.
terazi mba after law llb

Bu oyun bağımlılığı davaları ilk kez açılmıyor, zira Haziran ayında bir düzine video oyunu bağımlılığı davası gönüllü olarak reddedildi. Örneğin, bir davacı geçtiğimiz sonbaharda East Saint Louis federal mahkemesinde şirketlere dava açmış. Torununun yedi yaşında bağımlı hale geldiğini savunan kadın 161 sayfalık bir şikayet dilekçesi yazmış bulunmaktaydı. Bu dilekçe içinde davalıların yanlış politikaları yüzünden torununun bağımlı olduğu beyan eden bir bölüm bulunduğu belirtiliyor.

Davaya göre, torunun okulda “ilaç tedavisi, ayakta tedavi danışmanlığı ve Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı ”na ihtiyacı olduğu iddia ediliyor. Epic, sözde hesabın dosyalarını inceledikten sonra, çocuğun bu hesabı sadece bir saat oyun oynamak için kullandığını tespit etti. Böylece, hesabın yalnızca kısa bir süreliğine aktif olduğu anlaşıldı.

Bu davaların sayısı artmaya devam ediyor. Mahkemeden atılan son davalar bir anne tarafından çocuğu adına açıldı. İddialara göre çocuğun günde 12 ila 14 saat video oyunu oynadığını ve oyun içi işlemler ve indirilebilir içerik için yaklaşık 3.000 dolar harcadığını söyledi.

Çocukların ebeveynlerinin ödeme yöntemini kullandığına dair hikayeler ilk kez ortaya çıkmıyor. Bazı hikayelerde bu harcamaların daha önce görülmemiş miktarlarda olduğu söyleniyor. Bu durumun en sık yaşandığı oyunlara Fortnite ve Roblox örnek verilebilir.

Reklam. Okumaya devam etmek için kaydırın.
Yazar

Yorum yapmak için tıklayın

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler

Haber

Yeni bir araştırma, oyuncuların %53’ünün tek oyunculu oyunları tercih ettiğini gösterdi. Canlı hizmet oyunlarının piyasada başarılı olmasının zor olduğu düşünüldüğünde, daha fazla tek oyunculu...

Haber

Frostpunk 2, üç günde 350.000 satış rakamını aşmayı başardı. Bu bilgi, oyunun geliştiricisi ve yayıncısı 11-bit Studios tarafından X platformunda paylaşıldı. Şirket, oyunun geliştirme...

Oyun

IGN China tarafından yayınlanan yeni bir geliştirici günlüğü çıktı ve 15 kasımda çıkacak olan Assassin’s Creed Shadows oyunundaki oynanışları içeriyor. Görüntülerin kısa olmasına rağmen...

Haber

InFold Games geçtiğimiz günlerde yeni oyunları Ballad of Antara için yaklaşık 15 dakikalık bir ön gösterim yayınladı. Oyunun geliştirme süreci TipsWorks tarafından yürütülmekte. Bu...