Bizimle bağlantı kurun

Merhaba, ne arıyorsunuz?

Haber

Meta Yeni Arttırılmış Gerçeklik Gözlüğünü Tanıttı: Orion

Meta Orion e1727291335217

Apple henüz AR gözlüğünü tanıtmamışken Meta, şirketin “şimdiye kadar yapılmış en gelişmiş AR gözlüğü” olarak adlandırdığı ‘Orion’ gözlüğünü tanıttı. Şirket, yeni AR gözlüklerin normal bir gözlük gibi göründüğünü ancak artırılmış gerçeklik özelliklerine sahip olduğunu belirtti. Ayrıca şirket için büyük bir sıçrama yaratacağı da düşünülüyor.

Meta yeni Orion AR Gözlüklerini duyurdu, ancak henüz halka açık değil

Meta’nın AR gözlükleri neredeyse beş yıldır geliştirme aşamasındaydı ve görünüşe göre cihaz yıllar süren geliştirmenin ardından nihayet piyasaya sürüldü. Bir kulaklıkla karşılaştırıldığında, Meta’nın Orion AR gözlükleri daha hafif ve iç ve dış mekanlarda kullanılabilir. Bu da onları geleneksel kulaklıklardan daha kullanışlı hale getiriyor. Orion akıllı telefonunuz veya başka bir tamamlayıcı cihaz olmadan kullanılabilen bağımsız bir üründür. Ekran gözlüğün üzerinde yer alıyor ve bu da onu günlük bir ürün haline getiriyor.

Meta Orion 2 728x405 2

Orion, bugüne kadarki en küçük AR gözlük formunda en geniş görüş alanına sahiptir. Bu görüş alanı, Orion’da dijital içeriklerin fiziksel dünyayla sorunsuzca harmanlandığı sürükleyici deneyimler sunuyor.

Meta’nın AR gözlüklerini piyasaya bu kadar geç sürmesinin sebebi tüm ürünü oluşturan bileşenlerin boyutunu küçültmeleriydi. Şirket, Orion’u bileşenleri milimetrenin bir kısmına indiren bir minyatürleşme başarısı olarak tanımlıyor. Gözlükler, AR unsurlarını sergilerken kullanıcıların gerçek dünyayı görmesini sağlayarak izolasyon sorununu ortadan kaldırıyor.

Reklam. Okumaya devam etmek için kaydırın.

Orion aynı zamanda yapay zeka üzerine inşa edilmiştir. Dünyayı ve çevreyi “algılama ve anlama” yönünden potansiyel çözümler sunma yeteneğiyle doludur. Şirket, giyilebilir cihazın AI’sının buzdolabındaki malzemelerle yemek tarifi oluşturabildiğini söylüyor.

Şu anda Orion halka açık bir ürün değil, çünkü Meta’nın giyilebilir cihaza erişim izni vereceği seçilmiş deneysel bir kitlesi var. Bu cihazın geliştirilmesinin son aşamasında olduğu, halka sunulmadan önce donanım ve yazılımla ilgili sorunların ele alınacağı anlamına geliyor. Şirket ayrıca Orion’un ekranını daha keskin, görsel olarak daha ince ve daha uygun fiyatlı hale getirmeyi planlıyor.

Reklam. Okumaya devam etmek için kaydırın.
Yazar

RunAway 😎

Yorum yapmak için tıklayın

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler