Bizimle bağlantı kurun

Merhaba, ne arıyorsunuz?

Oyun

PS5 Pro Lansman Oyunları Ayrıntılı Özellikler ve Geliştirmelere Sahip

ps5pro 1 HD scaled 1

  • State of Play’in ardından Sony, doğrudan oyun geliştiricilerinden PS5 Pro lansman oyunlarına ilişkin ayrıntılarla dolu uzun bir blog yazısı yayınladı. Bu yazı, 7 Kasım’da parlak yeni konsolunuzda piyasaya sürdüğünüzde en büyük üçlü A oyunlarından bazılarında neler bulmayı bekleyebileceğinizi özetliyor.
  • Hatırlatma olarak, ön siparişler yarın resmi web sitesi ve katılımcı perakendeciler aracılığıyla başlayacak. Konsolun fiyatı 699,99 USD, 699,99 GBP, 799,99 EUR ve 119.980 JPY (vergi dahil) olup 2 TB SSD, DualSense kontrol cihazı ve Astro’s Playroom’un bir kopyasını içermektedir.


  • Gran Turismo 7: PS5 Pro’daki PlayStation Spectral Super Resolution, 4K kaynaklarda da etkilidir ve her zamankinden daha fazla ayrıntı ve daha yüksek görüntü kalitesi sağlar. Oyun artık yarışlar sırasında ışın izlemeyi destekliyor; bu, sadece araba yüzeylerinin diğer arabaların tam yansımalarını göstermesi için değil, aynı zamanda bir arabanın kendi parçalarını yansıtması için de geçerlidir. Ayrıca, Gran Turismo 7, 8K/60fps çıkış için deneysel desteğe sahip olacak.
Gran Turismo 7 PS5 Pro scaled 1

  • Horizon Forbidden West/Horizon Zero Dawn Remastered: Horizon Forbidden West’te artık normal PlayStation 5’teki Kalite moduyla eşleşen veya onu aşan bir görsel kalitenin keyfini 60 FPS’de (iki kat daha yüksek kare hızı) çıkarabilirsiniz. Ayrıca, Decima motorunda PS5 Pro’nun işleme gücü sayesinde artık mümkün olan birçok iyileştirme var. Gölgelerde, alan derinliğinde, cilt ve saç gölgelendiricilerde, bulutlarda, tanrı ışınlarında ve daha fazlasında iyileşme göreceksiniz. Horizon Zero Dawn Remastered ayrıca PlayStation 5 Pro için doğal destek ile birlikte geliyor. Bu, PS5 Pro’nun gücünü kullanmak için geliştirilmiş bir dizi grafik özelliğini içerirken, son derece yüksek kare hızlarında ultra yüksek doğruluk sunar.

TLOUPart2RemasteredPS5Pro scaled 1
  • The Last of Us Part I ve II Remastered: Her oyun, gelişmiş grafik işleme kullanan, 1440p’de işleme yapan ve ardından PSSR süper çözünürlük aracılığıyla 4K’ya yükselten PS5 Pro’ya özgü yeni bir gelişmiş işleme modu sunacak. Bu mod, 60 FPS hedefini korurken ideal bir kare hızı ve çözünürlük dengesi sunuyor. Performans ve Fidelity işleme modları PS5 Pro’da hala mevcuttur ve oyuncuların orijinal PS5’te göreceklerinden daha akıcı bir deneyim ve ekranınız destekliyorsa daha yüksek bir kare hızı sağlar.

  • Marvel’s Spider-Man ve Ratchet & Clank: Rift Apart: Marvel’s Spider-Man Remastered, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Ratchet & Clank: Rift Apart ve Marvel’s Spider-Man 2 oyuncuları, Fidelity modunun 4K çözünürlük ve ışın izleme özelliklerini Performans modunun 60 FPS’si ile birleştiren yeni bir varsayılan Performance Pro modu bulacaklar.

  • Hogwarts Legacy: PS5 Pro’nun artan performans özellikleriyle, Performans ve Sadakat görsel modlarının kalitesi oyuncu deneyiminden ödün vermeden iyileştirildi. Oyuncular, tüm görsel modlarda PSSR’den yararlanarak daha net, daha yüksek çözünürlüklü grafikler deneyimleyebilecekler. Ek GPU performans gücü, oyunu yeni bir ışık altında sunmak için Fidelity Ray tracing görsel modunun elden geçirilmesini sağladı. Oyuncular tüm ortamlarda yeni yansımalar ve ışın izlemeli gölgeler fark edecekler.
Hogwarts Legacy PS5 Pro scaled 1

  • Dragon’s Dogma 2, Resident Evil Village ve Resident Evil 4: Dragon’s Dogma 2, PS5 Pro’nun gücünden, PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) ve yeni ışın izleme teknolojisinden yararlanarak daha iyi kare hızları sağlayacak. Resident Evil Village için CAPCOM, oyunu yeni konsolda çalıştırırken 120 FPS oynanış seçeneği ekledi. Resident Evil 4 için CAPCOM yalnızca daha yüksek kare hızlarını doğruladı.
  • Dragon Age: The Veilguard: Oyunun Fidelity ve Performance modları, yeni konsolda 30 FPS Fidelity ve 60 FPS Performance modlarında iyileştirilmiş çözünürlük ile daha fazla geliştirme sunacak. Ayrıca, her iki modda da çeşitli görsel ayarlar geliştirildi. BioWare, PSSR’nin ‘yükseltilmiş görüntü kalitesi’ sağladığını da vurguladı. Son olarak, oyunun PS5 Pro versiyonu, 60 FPS performans modlarında ışın izlemeli ortam tıkanıklığını içeriyor; bu özellik ise yalnızca temel PlayStation 5’teki 30 FPS modunda mevcut.
  • Star Wars Jedi: Survivor: Kalite Modu 2160p ile oyunun şimdiye kadarki en yüksek konsol çözünürlüğünü sunuyor. Aynı zamanda, Performans Modu hala 60 FPS sunuyor, ancak şimdi daha yüksek çözünürlük, ışın izlemeli yansımalar ve ışın izlemeli ortam tıkanıklığı ile. Son olarak, yeni PSSR yükseltmesi her iki modda da daha keskin bir görsel deneyim sağlıyor.
  • Alan Wake 2: Kalite moduna ışın izleme özelliği eklendi. Remedy ayrıca 60 FPS Performans modundaki görselleri ve efektleri iyileştirmek için PS5 Pro’nun ek gücünü kullandı ve PS5’in 1440p olan işleme çözünürlüğünü 4K’ya yükseltti.

  • Final Fantasy VII Rebirth: Özellikle PS5 Pro için geliştirilen yeni Geliştirilmiş Mod, 60 FPS kare hızında çalışır ve Grafik Modu ile aynı çözünürlüğe ulaşmak için PSSR’yi destekler.
FFVII Rebirth PS5 Pro scaled 1

  • Assassin’s Creed Shadows: Oyun, gelişmiş ışın izlemeli küresel aydınlatma teknolojisi sunmak için PS5 Pro’dan yararlanacak. PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) sayesinde ve daha güçlü GPU ile birleştiğinde, oyuncular gelişmiş işleme sistemleri görecekler.
  • Stellar Blade: PlayStation 5 Pro ile oyuncular, 50 FPS veya daha yüksek hızda 4K çözünürlükte oyunun keyfini çıkarabilecek. PSSR yükseltme modunda, oyundaki gren ve ayrıntılarda bir iyileşme fark edeceksiniz. Ayrıca, HFR (yüksek kare hızı) seçeneği ile 80 FPS’de (120 Hz ekran desteği gereklidir) akıcı bir oyun deneyiminin keyfini çıkarabilirsiniz.

ps5 pro banner 1089x720 1
  • The First Descendant: NEXON, standart PS5’e kıyasla daha gerçekçi ve doğal aydınlatma ile gölge efektleri elde etmek için PS5 Pro’nun üstün GPU performansından ve gelişmiş ışın izleme mimarisinden yararlanıyor. Ayrıca, PlayStation Spectral Super Resolution kullanılarak oyun daha yüksek çözünürlükte ve daha iyi görüntü kalitesiyle çalışacak. Geliştiriciler, daha iyi kare hızları sağlamak amacıyla FSR 3.1 Kare Üretimini etkinleştirmek için çalışıyor.

Kaynak : https://wccftech.com/

Yazar

Yorum yapmak için tıklayın

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler

Oyun

Kısa süre önce yayınlanan Final Fantasy XVI’nın PC sürümü için ilk güncelleme artık yayında. Bu güncelleme, performans iyileştirmeleri ve daha fazlasını sunuyor. 1.01 güncellemesi,...

Haber

Bugün Sony’nin büyük olasılıkla yeni PS5 Pro konsolunu tanıtacağı gün. Uzun aylar sonra süren sızıntı ve söylentilerin ardından, Gamescom’da çeşitli geliştiricilerin yakın zamanda piyasaya...