Bizimle bağlantı kurun

Merhaba, ne arıyorsunuz?

Mobil

iPhone 16 Pro’daki daha ince çerçeveler, iOS 18 güncellemesinden sonra büyük dokunma ve kaydırma sorunlarına neden oluyor; ancak eski modeller de etkileniyor.

iphone 16 iphone 16 plus iphone 16 pro ve iphone 16 pro max turkiye fiyatlari belli oldu ytyc

Apple’ın iPhone 16 lansmanı, eski modellerin sahip olmadığı bir dizi yenilikle birlikte geldi. Değişiklikler hoş bir eklentiden daha fazlası olsa da, bazıları ekrandaki dokunma ve kaydırma hareketlerinin kaydedilmesinde sorunlara neden oluyor. Kısa bir süre önce, Apple’ın en son iOS 18 güncellemesini çalıştıran iPhone’ların, daha ince çerçeveli yeni iPhone 16 Pro modelleri de dahil olmak üzere, aralıklı dokunmatik ekran yanıt verme sorunları yaşayabileceği bildirildi.


iPhone 16 Gaming 1

iPhone kullanıcıları iOS 18 güncellemesinden sonra çeşitli modellerde dokunmatik sorunlarını bildiriyor

  • Sorunun, iPhone 14’ten yeni iPhone 16 ve iPhone 16 Pro modellerine kadar geniş bir yelpazeyi etkilediği görülüyor. Kullanıcılar, özellikle yazı yazmak söz konusu olduğunda sıkıntıya neden olan, iPhone’un ekranındaki tepkisiz alanlarla ilgili şikayetlerini paylaşmak için Reddit’e gitti. Kullanıcılar, kaydırma hareketlerinin göz ardı edildiği ve düğmelere basmanın zor olduğu için ekranda kaydırma yapmakta zorlandıklarını belirtiyor.
  • Sorun, kullanıcılar iPhone’da yazı yazarken oldukça belirgindir; çünkü çeşitli tuş vuruşları kaçırılır ve yazım hatalarına yol açar. Başlangıçta sorunun iPhone 16 Pro modellerine özel olduğu bildirildi, ancak çeşitli modellerde yaygın olduğu görülüyor. iPhone 16 Pro’da, ekranın dokunmaları ve kaydırmaları kaydetmemesinin nedeni daha ince çerçeveler olabilir.
  • Daha ince çerçeveler nedeniyle, bazen avucunuzun içi ekrana dokunuyor ve ekranın geri kalanını etkisiz hale getiriyor. Bu sorun şu aşamada gerçekten büyük bir sorun değil, ancak Apple bazı avuç içi reddetme veya kazara dokunma reddetme sistemleri uygulayabilir. Tüm amiral gemisi akıllı telefonlarda çerçeveler her yıl daha da küçüldüğü için bu durum sektör için de endişe yaratıyor. Diğer cihazlarda ise sorunun nedeni, iOS 18’de yer alan ve kasıtlı dokunuşları ve kaydırmaları yanlışlıkla reddeden aşırı hassas dokunmatik reddetme algoritmaları olabilir. Kısa bir süre önce iOS 18’in iPhone’larda yenileme hızı sorunlarına neden olduğu da bildirilmişti; ancak iki sorun doğası gereği farklı görünüyor.
  • Bazı kullanıcılar sorunun Kamera Kontrol düğmesinden kaynaklandığını da belirtmiştir, ancak bu aşamada iki hususun nasıl ilişkili olduğu belirsizdir. Her halükarda, sorun iPhone modellerinin kilidi açıkken ve kullanımdayken ortaya çıkıyor.
  • Apple muhtemelen yakında yeni bir yazılım güncellemesi yayınlayacak ve bu güncelleme iOS 18 güncellemesinden sonra iPhone’daki dokunmatik sorunları için bir dizi düzeltme ile birlikte gelecek. Güncelleme gelir gelmez sizi haberdar edeceğiz.

Kaynak : https://wccftech.com/

Yazar

Yorum yapmak için tıklayın

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler

Haber

Yeni nesil Apple Watch Ultra, microLED ile dikkatlice test ediliyordu; ancak yüksek ekran maliyetleri nedeniyle şirket, ticari lansmanı iptal etti. Bu, Apple’ın yeni teknolojileri...

Donanım

Qualcomm, geçen yıl Ekim ayında Snapdragon X Elite’i resmen tanıtarak, bir dizi Windows destekli dizüstü bilgisayara güç verecek değerli bir Apple Silikon rakibini tanıttı....

Haber

Apple Vision Pro’da bulunan iki adet 4K mikro OLED panelin toplam maliyetinin 456 $ olduğu, bu panellerin 228 $’a mal edildiği tahmin ediliyor. Bu...

Mobil

Apple Intelligence şemsiyesi altında bulunan jeneratif yapay zeka özelliklerinin iPhone’larda az miktarda dahili bellek kaplaması bekleniyor. iPhone 16, iPhone 16 Plus ya da iPhone...